Τα νέα του «Σύμμαχοι Φροντίδας»*

Απρίλιος 2021

Ξεκινά ο γ΄ κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης φροντιστών γυναικών με καρκίνο στις 19 Απριλίου 2021

Μέσα από τις 10 εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις με απόλυτα εξειδικευμένους επιστήμονες, το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας προσφέρει σε 20 φροντιστές γυναικών με καρκίνο, ανά κύκλο, τη δυνατότητα εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Διάστημα υλοποίησης: 19 Απριλίου 2021- 16 Ιουνίου 2021

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ , καθώς και στο 2610 22 22 74

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής εδώ

Ανοικτή ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών… Για μια βιωματική ασφαλή αλληλεπίδραση Λειτουργία εβδομαδιαίων συναντήσεων κάθε Δευτέρα 2:30-4:00

Η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών γυναικών με καρκίνο, με στόχο το μοίρασμα των συναισθημάτων, των προβληματισμών και των εμπειριών τους με άλλους φροντιστές, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλούς αλληλεπίδρασης, θα συναντάται κάθε Δευτέρα (διαδικτυακά, για όσο επιβάλλουν οι συνθήκες μέσω zoom), με την κοινωνική λειτουργό – MSc. ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Συλλόγου, Κλαίρη Τζιομάκη, και την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή θεραπεύτρια, Γεωργία Πανίτσα

Ανώτατος αριθμός μελών: 10

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

στο 2610 22 22 74 ή μέσω mail στο breastcapatras@yahoo.com για να γίνετε κι εσείς μέλος της ανοικτής ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μαρτυρίες – αξιολογήσεις των σεμιναρίων του β΄ κύκλου από ωφελούμενους

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη μιας ωφελούμενης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την εμπειρία της μέσα από τη συμμετοχή της στα σεμινάρια εκπαίδευσης φροντιστών γυναικών με καρκίνο.

https://www.activecitizensfund.gr/i-vasiliki-vrike-ton-symmacho-poy-chreiazotangia-ti-frontida-gynaikas-me-karkino/

Διαδικτυακές ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Συνεχίζοντας τις δράσεις του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, έχουν πραγματοποιηθεί δυο διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων και τον Δήμο Αιγιαλείας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ. Προγραμματίζεται για το μήνα Απρίλιο η επόμενη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Αγρινίου.

* Το έργο ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ – «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow». Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.

Για να μην χάνετε τα νέα μας, ακολουθήστε μας στο facebook @almazoispatras

ALMA ZOIS N.ACHAIAS

Gounari 37, 26221 Patras

Tel/Fax: 2610.222274

Email:http://breastcapatras@yahoo.com

https://pinkthecity.gr

http://www.almazoispatras.gr