Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα, με τίτλο “Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν φοβόμαστε. Ενημερωνόμαστε!”, που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.
Δηλώστε εδώ συμμετοχή για να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα διά ζώσης
Η θεματολογία της Διημερίδας θα εστιάσει στην ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τις νέες θεραπευτικές επιλογές που προσφέρει η εξατομικευμένη ιατρική, τον ρόλο της απεικονιστικής τεχνολογίας και των βιοδεικτών και της αλληλούχισης νέας γενιάς/ΝGS, καθώς και τη σημασία των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Η δεύτερη ημέρα της διημερίδας θα αποτελείται από ειδικό workshop με τίτλο: “Κλινικές Μελέτες για τον καρκίνο του πνεύμονα: Ο ρόλος των ασθενών”. Στόχος του workshop είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις κλινικές μελέτες, τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διενέργειά τους, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι ασθενείς με τη συμμετοχή τους.

Οι οπτικές και προσεγγίσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών, θα αποτελέσουν τη βάση για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει σε στρογγυλό τραπέζι, όπου θα συμμετέχουν οι ομιλητές, ασθενείς που έχουν συμμετάσχει σε σχετικές κλινικές μελέτες, αλλά και οι συμμετέχοντες στην διημερίδα.

Η Διημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Διημερίδα