Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 11.00 – 19.00
Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα διοργανώνει το 3ο ετήσιο συνέδριο του φορέα με τίτλο  «Ο καρκίνος του πνεύμονα σε πρώτο πλάνο»  – από την καθημερινή πρακτική στη βέλτιστη αντιμετώπιση.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στις 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. – 19.00 μ.μ. στον πολυχώρο ATRAKTOS (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα) με διαδικτυακή μετάδοση στα κανάλια του φορέα και αποτελεί την κορύφωση των δράσεων της FairLife L.C.C. για τον Νοέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ
Για δια ζώσης ή διαδικτυακή συμμετοχή
ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το συνέδριο που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά έχει υβριδικό χαρακτήρα και στόχο να προσεγγίσει επιστημονικά αλλά και καθημερινά ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο του πνεύμονα παράλληλα με την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας αλλά και της Κοινωνίας για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με τις τοποθετήσεις καταξιωμένων επιστημόνων υγείας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 50 ομιλητές και σχολιαστές –  εκπρόσωποι φορέων από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και των ασθενών καθώς και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο συνέδριο παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας (Ελληνικά-Αγγλικά).
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούν στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, στη διαδικασία της διάγνωσης στην πρώιμη και μεταστατική νόσο, στις υποστηρικτικές θεραπείες καθώς και στο στίγμα του καπνίσματος που «συνοδεύει»  τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για μια εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τις προκλήσεις και τα εμπόδια καθώς και τις λύσεις που προτείνονται για τη βέλτιστη και ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Το 3ο συνέδριο της FairLife L.C.C. απευθύνεται στους ανθρώπους που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, στις οικογένειες και στους φροντιστές, στους επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς φορείς, στους φοιτητές ιατρικών επιστημών, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και φυσικά στο ευρύ κοινό.