Αγαπητέ αναγνώστη,

Σε ενημερώνουμε ότι οι εργασίες για το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας ολοκληρώνονται
σύντομα και σε καλούμε να εγγραφείς και να στείλεις
την ομιλία ή την ελεύθερη ανακοίνωσή σου.

Γιατί να παρακολουθήσω το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής
Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας;

ΕΠΕΙΔΗ 23 χρόνια τώρα το συνέδριο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., της ESRA Hellas και της Α’ Αναισθησιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί αποδεδειγμένα ένα ορθάνοιχτο παράθυρο στα διεθνή επιστημονικά δρώμενα. Eίναι βέβαιο πως παρακολουθώντας το έχεις την πλήρη επιστημονική ενημέρωση. Δείκτης εμπιστοσύνης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο συνέδριο είναι η συμμετοχή των 8 διακεκριμένων ξένων ομιλητών, που θα είναι κοντά μας για να μεταφέρουν ό,τι νεότερο στο πεδίο μας.
ΕΠΕΙΔΗ το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι επικεντρωμένο στην βελτίωση της ελληνικής πρακτικής και εξέλιξης.
ΕΠΕΙΔΗ η  Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, έχει εξασφαλίσει την δημοσίευση των abstracts και των περιλήψεων του συνεδρίου στο διεθνές επιστημονικό
περιοδικό Advancements in Health Research (ΑHR /  ahr-journal.org ).
1. Οι συγγραφείς  και οι ομιλητές που επιθυμούν την δημοσίευση στο AHR, θα πρέπει να υποβάλουν την εργασία τους στα ελληνικά και στα αγγλικά
2. Οι συγγραφείς και ομιλητές που δεν επιθυμούν την δημοσίευση στο AHR, θα στέλνουν την περίληψη μόνο στα ελληνικά.
3. Η προθεσμία για την υποβολή εργασιών λήγει στις 31/5/2024 Δεδομένου ότι η δημοσίευση στο Advancements in Health Research
αποτελεί εξαιρετική εξέλιξη για το συνέδριο και σημαντικό πλεονέκτημα για τους συγγραφείς, περιμένουμε την έγκαιρη υποβολή των εργασιών σας.
ΕΠΕΙΔΗ η Λευκάδα είναι ένα παραδεισένιο και εύκολα προσβάσιμο νησί, που τον Σεπτέμβριο ξεδιπλώνει απλόχερα τις ομορφιές του δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις τόσο το επιστημονικό όσο και το κοινωνικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Άλλος ένας στόχος γίνεται πράξη! Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας και Ομάδων Μπάλιντ. Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., πρωτοπόρος επιστημονική εταιρεία στο πεδίο της θεραπείας του πόνου και της παρηγορικής φροντίδας και η Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας και Ομάδων Μπάλιντ, σκοπός της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στην επικοινωνία θεραπευτή – θεραπευόμενου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος των ασθενών που χρήζουν παρηγορικής φροντίδας και των επαγγελματιών υγείας που τους φροντίζουν. Λεπτομέρειες εδώ.

Στο τέλος του μήνα, 30 – 31 Μαρτίου θα είμαστε και πάλι στην Θεσσαλονίκη. Αυτή την φορά για την εξαιρετικά επίκαιρη διημερίδα “Κάνναβη & Επεμβατικές Τεχνικές”, στην οποία δίνουμε την αιγίδα μας ενώ μέλη του ΔΣ της εταιρίας μας κάνουν εισηγήσεις και προεδρεύουν σε σημαντικά στρογγυλά τραπέζια. Οι συνεργάτες μας στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με την επάρκεια και τον ζήλο τους, έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό επιστημονικό πρόγραμμα. Πληροφορίες εδώ

Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο νότιο άκρο της χώρας, στην πανέμορφη Κρήτη. Εκεί που 5 – 6 Απριλίου, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και Διευθυντής του Αναισθησιολογικου Τμήματος και Ιατρείου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του νοσοκομείου Γιάννης Χρονάκης, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο, το Γενικό Νοσοκομείο και τον Δήμο Ρεθύμνου, ετοίμασαν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πεδίο της Θεραπείας του Πόνου και της Παρηγορικής Φροντίδας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ωδείο και στο Νοσοκομείο της πόλης. Όταν διοργανώνονται τέτοιου επιπέδου επιστημονικά γεγονότα στην περιφέρεια δεν μπορούμε παρά να δίνουμε την αιγίδα και την πλήρη συμπαράστασή μας, με διαλέξεις, κλινικά φροντιστήρια και συμμετοχή στο κλινικό έργο του Ιατρείου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας. Πρόγραμμα και δυνατότητα εγγραφής από τον κωδικό QR της αφίσας, θα βρείτε εδώ.

Από την Κρήτη στην Κύπρο, όπου 12 – 13 Απριλίου, θα συμμετάσχουμε στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Χρόνιου Πόνου, με διοργανωτή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. θα εκπροσωπήσουν οι καθηγήτριες Ιωάννα Σιαφάκα (Πρόεδρος), Αθηνά Βαδαλούκα (απερχόμενη Πρόεδρος) και Μαρτίνα Ρεκατσίνα (μέλος του ΔΣ). Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

ΙΑΤΡΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συμμετείχαμε στο 2ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα (8 & 9 Μαρτίου 2024, Αθήνα).  Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. Επ. Καθηγήτρια κα. Μαρτίνα Ρεκατσίνα ανέπτυξε το πώς και πόσο αρνητικά επηρεάζει την ποιότητα ζωής και τη λειτουργικότητα των ασθενών η ύπαρξη πόνου, σημειώνοντας πως 30-40% των ασθενών εμφανίζει χρόνιο πόνο. Ιδιαίτερα στις ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού,  τα 2/3 αυτών εμφανίζουν νευροπαθητικό πόνο. Για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και την Παρηγορική Φροντίδα η κα. Ρεκατσίνα πρότεινε το ψυχοκοινωνικό μοντέλο, με τη διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από ειδικό ιατρό πόνου, ψυχολόγο, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, διατροφολόγο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σας προτείνουμε να δείτε την συνέντευξη της πρέσβειρας επικοινωνίας της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. Ελένης Καρακάση στην ΕΡΤ εδώ και να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της προέδρου μας Ιωάννας Σιαφάκα στο περιοδικό «Στα χρώματα του Διαβήτη» εδώ.  Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η ιστορία υγείας ασθενούς με χρόνιο πόνο εδώ.